Revista W.I.T.C.H.

Revista de benzi desenate W.I.T.C.H. a fost creata de Elisabetta Gnone si a aparut prima data in Italia, in aprilie 2001. Ea prezinta povestea a cinci fete care descopera ca sunt Gardienele Kandrakarului, lumea din centrul infinitului. Misiunea lor este sa invinga vrajitori si creaturi magice care ameninta binele universului. Numele revistei este dat de initialele fetelor - Will, Irma, Taranee, Cornelia si Hay Lin. In incercarile ce le stau in cale, de partea lor sunt puterile elementelor - apa, foc, pamant si aer, iar Will detine medalionul numit Inima Kandrakarului, care contine energia pura.

Deoarece revistele au avut un mare succes in Italia, Disney (compania producatoare), le-a facut disponibile in peste 50 de tari, printre care si Romania. Aici au aparut prima data in mai 2003, publicate de editura Egmont. Revista apare lunar, in jurul datei de 15 si are in jur de 80 de pagini, dintre care aproximativ 50 sunt rezervate benzii desenate. Pe langa aceasta, mai apar si articole, desene trimise de fani, corespondenta si editoriale.
Coperta unei reviste W.I.T.C.H.
In Romania, revista este in urma cu 26 de numere fata de cea din Italia (in momentul scrierii acestui articol, revista din Romania este la numarul 52, iar cea din Italia la 78). De asemenea, mai sunt si cateva numere speciale care inca nu au fost publicate aici.

Povestea este impartita in mai multe capitole, fiecare durand un an de zile (12 numere) si prezentand aventuri diferite din viata celor cinci fete. Acestea se desfasoara atat prin diverse lumi magice cat si pe Pamant, unde se confrunta cu probleme ale vietii de zi cu zi.

1. Lumina Meridianului
Will, nou-venita in Heatherfield, face cunostiinta cu Irma, Taranee, Cornelia si Hay Lin in prima zi a anului scolar. De la intalnirea lor si pana la balul de Halloween, fiecareia i se intampla evenimente neobisnuite, iar atunci cand in seara balului izbucneste un incendiu, folosesc instinctiv niste puteri necunoscute pentru a scapa cu bine. A doua zi, bunica lui Hay Lin, o fosta Gardiana, le dezvaluie rolul lor in lupta contra raului. Ele afla ca exista si alte lumi:Metalumea (numita si Meridian), condusa de un print malefic pe nume Phobos si Kandrakar, unde salasuieste Oracolul, cea mai inteleapta fiinta din univers. Lucrurile se complica odata cu disparitia prietenei cele mai bune a Corneliei, Elyon, care se dovedeste a fi printesa adevarata a Meridianului.
Will in Meridian
Will si Nerissa2. Razbunarea Nerissei
In Kandrakar, abilitatea Gardienelor este pusa la indoiala de catre Luba, o membra a Congregatiei Inteleptilor. Incercand sa le testeze pe cele cinci, ea reuseste sa combine puterea elementelor si astfel sa o readuca la viata pe Nerissa, o fosta Gardiana care a fost inlantuita in muntele Thanos pentru ca a trecut de partea raului. Odata ce a fost trezita, ea incearca sa captureze Inima Kandrakarului de la Will, pentru ca apoi sa cucereasca universul. Fetele afla mai multe despre Gardienele de dinaintea lor, pentru a putea sa reziste puterii malefice a Sigiliului Nerissei.
3. Razvratirea lui Ari
In aceasta serie, fetele se confrunta cu mai multe situatii de criza. Ari, lordul unei lumi numite Arkantha, se razvrateste impotriva Oracolului din Kandrakar. Cu ajutorul Yuei, o fiinta cu puteri nelimitate, el incearca sa cucereasca fortareata. Gardienele sunt trimise in acea lume, dar Taranee contesta deciziile Oracolului si nu participa la misiune. O fata pe nume Orube, venita din lumea Basiliade, o va inlocui, dar nu colaboreaza bine cu restul grupului. Pe langa asta, Picaturile Astrale, dubluri magice ale fetelor, se intorc impotriva lor si le cauzeaza probleme pe Pamant.
Orube si fetele
Oracolul in exil4. Un nou Oracol
Inca o data, Congregatia Inteleptilor contesta faptul ca Gardienele sunt destul de mature si responsabile pentru rolul lor. Atunci cand Oracolul le ia apararea, chiar si deciziile acestuia sunt contestate de Endarno, paznicul Turnului Ceturilor. Pana la urma situatia se transforma intr-un adevarat proces, iar Oracolul este condamnat la exil. In locul lui este ales Endarno, iar acesta doreste ca in Kandrakar sa fie facute mari schimbari printre care si... inlocuirea Gardienelor. Acestea simt ca ceva nu e bine si nu vor sa renunte la puterile lor, dar cum oare sa-l readuca pe vechiul Oracol?
5. Cartea Elementelor
Puterile Gardienelor cresc, insusi elementele hotarand asta. Nimeni nu poate explica acest fenomen, iar fetele nu isi pot stapani noile forte. Cedric, un vechi dusman al lor este exilat pe Pamant, fara puteri magice, deoarece Oracolul crede ca va renunta la calea raului. Totusi, el planuieste in continuare distrugerea celor cinci fete, iar pentru acest scop cauta Cartea Elementelor, scrisa de Jonathan Ludmoore, un alchimist venit din Metalume cu mult timp in urma. Se pare ca acesta este captiv in carte, asa ca face un targ cu Cedric - in schimbul eliberarii lui, el le va distruge pe Gardiene.
Gardienele si ochiul lui Ludmoore
Articol scris de Grampa. Acest articol NU este luat din revista; va rugam sa nu-l copiati.