Serialul W.I.T.C.H.

Serialul W.I.T.C.H. a debutat in primavara anului 2006 pe postul tv Jetix, si poate fi vizionat in fiecare zi la orele 10:45 si 17:40. A fost creat de catre un studio frantuzesc dupa revistele de benzi desenate cu acelasi nume, care sunt produse din 2001. Povestea serialului este despre cinci fete care primesc puteri supranaturale si devin Gardienele Voalului.

Numele serialului, si al grupului celor cinci este dat de initialele lor: Will, Irma, Taranee, Cornelia si Hay Lin. Misiunea lor este de a proteja perdeaua magica ce separa doua planete: Pamantul si Metalumea. Pentru acest scop, ele primesc putere asupra elementelor: focul, apa, pamantul, aerul si chintesenta, reprezentata de medalionul numit "Inima Kandrakarului".
W.I.T.C.H. - Gardienele Voalului
Desi serialul este creat dupa povestea din benzile desenate, au fost facute numeroase modificari si adaptari, astfel incat sunt diferente considerabile intre cele doua. In clipa de fata, articolele de pe site reflecta actiunea din benzile desenate, dar in viitor vor aparea si articole despre serial.

Pana acum au fost produse doua sezoane din serial, iar Disney inca nu a publicat o decizie clara in legatura cu al treilea (desi este probabil sa nu mai fie facut). Sezoanele au cate 26 de episoade, care prezinta evenimente separate, dar legate de o poveste centrala. In al doilea sezon, continuitatea este mult mai accentuata, chiar si prin denumirea episoadelor (literele alfabetului).

W.I.T.C.H. se transformaSezonul 1 - Lumina Meridianului
Will, Irma, Taranee, Cornelia si Hay Lin afla despre puterile lor magice de la bunica lui Hay Lin. Aceasta le explica rolul lor in a-l opri pe conducatorul Metalumii (numita si Meridian), maleficul print Phobos, sa distruga Voalul dintre cele doua lumi si astfel sa poata cuceri Pamantul. In scurt timp, fetele calatoresc in cealalta lume, unde fac cunostiinta cu Caleb, liderul rebeliunii impotriva lui Phobos si cu Blunk, o creatura mica si verde care poate trece intre cele doua lumi. Acestia se intorc pe Pamant impreuna cu Gardienele si le ajuta in misiunea lor. Intre timp, Phobos il trimite pe Pamant pe lordul Cedric. Rolul lui este de a o gasi pe Elyon, sora lui Phobos si adevarata conducatoare a Meridianului, pentru a-i fura puterile.
Sezonul 2 - Razbunarea Nerissei
Cele cinci fete se confrunta cu o noua amenintare: Fosta pastratoare a Inimii Kandrakarului, Nerissa, a fost inchisa cu multi ani in urma pentru ca a fost corupta de putere, dar acum a reusit sa evadeze din acel loc si incearca sa fure medalionul de la Will. Pentru acest plan diabolic, ea mai intai cucereste Meridianul, apoi isi creaza servitori magici si chiar le controleaza mintile celorlalte vechi Gardiene. Grupul Witch trebuie sa o opreasca pana nu va deveni atotputernica.
Nerissa
Articol scris de Grampa. Acest articol NU este luat din revista; va rugam sa nu-l copiati.