Taranee Cook

Nume: Taranee Cook
Data nasterii: 23 martie
Varsta: 13 ani
Zodie: Berbec
Element: Focul
Frati/surori: Peter, frate mai mare
Materia preferata: matematica
Pasiuni: fotografiile, baschetul si dansul
Iubit: Nigel
Culoarea preferata: rosu
Animale de casa: nici unul
Adora: Sa fotografieze natura si sa se uite la meciuri de baschet
Uraste: "Monstrii zburatori" (gandacii) si sa-si piarda ochelarii

Taranee este o fire mai timida, care ascunde insa o mare forta. La fel ca si elementul ei, focul, nu e nevoie decat de o scanteie pentru a o face sa explodeze...

La fel ca si Will, Taranee nu e nascuta in Heatherfield, ci vine din alt oras, si anume Sesamo. Asa s-au si apropiat cele doua, ambele fiind eleve noi.
Taranee invata la institutul Sheffield, in aceeasi clasa cu Irma si Hay Lin. Este o eleva silitoare, deoarece mama ei este foarte exigenta cu ea, iar materia ei preferata e matematica. Pe langa scoala, practica cu placere fotografiatul, iar in numerele recente ale revistei, s-a inscris la scoala de dans a lui Kevin Jensen.
Inca din primele numere ale revistei, Taranee s-a indragostit de Nigel Ashcroft, un baiat ce a facut parte original din gasca lui Uriah, si astfel a fost asociat cu mai multe fapte rele (pentru majoritatea nu era vinovat de fapt). Din aceasta cauza, mama lui Taranee, care este judecatoare, nu a fost de acord cu relatia dintre ei, dar fata a vazut ca Nigel incearca sa se schimbe pentru ea si crede ca totul va merge bine. Cu toate astea, relatia lor este intr-un impas in ultimele numere aparute din cauza lectiilor de dans la care participa Taranee. In viitor vom afla rezolvarea problemelor lor...

Taranee controleaza elementul focului, iar puterile ei pot face sa se aprinda sau sa se stinga orice flacara, sa creeze focuri din neant si sa emane sau sa absoarba caldura. Prima data cand a folosit aceste puteri a fost la balul de Halloween, cand a facut artificiile scapate de sub control sa explodeze. Pe langa acestea, Taranee mai are si puterea telepatiei - poate comunica prin intermediul gandului cu celelalte Gardiene. Desi toate pot face asta la un nivel de baza, Taranee este de departe cea mai talentata la asta, putand sa citeasca gandurile altor persoane, iar atunci cand puterile ii scapa de sub control, gandurile oricui din jurul ei.
Cand se transforma in Gardiana, isi pierde timiditatea si devine foarte increzatoare in fortele ei, dand dovada de o mare determinare. De asemenea, schimbarile fizice se manifesta cel mai mult la ea: parul i se schimba, aranjandu-i-se in mai multe codite lungi, iar ochelarii i se maresc.

Taranee da dovada de multa vointa atunci cand isi urmeaza sentimentele, chiar daca asta inseamna sa-l contrazica chiar si pe Oracol. Ea nu a fost de acord cu unele din deciziile lui, ceea ce a determinat-o sa paraseasca grupul Witch in timpul problemelor din Arkantha. Desi si-a pastrat rolul de Gardiana a Focului, ea nu a participat la acea misiune decat la sfarsit, iar intre timp locul i-a fost luat de Orube.
In timpul procesului Oracolului, Taranee si-a exprimat neincrederea in metodele acestuia de a rezolva problemele si astfel a cazut in capcana lui Endarno.

Articol scris de Grampa. Acest articol NU este luat din revista; va rugam sa nu-l copiati.