Vechile gardiene

Acest articol a fost scris de byank!

Cele ce formau grupul inainte erau Yan Lin, Cassidy, Nerissa, Kadma si Halinor.

Nerissa a fost cea mai buna prietena a lui Yan Lin si prima care a tinut Inima Kandrakarului din acest grup. Dar a inteles gresit fortele inimii si a vrut so foloseasca in propriul interes. Oracolul a luat masuri si i-a dat inima lui Cassidy. Dar Nerissa, din gelozie, s-a razbunat pe aceasta omorand-o. Vechile gardiene au invins-o pe razvratita in acea lupta, iar Congreatia a exilat-o in adancul muntelui Thanos, un vulcan in mijlocul unei mari inghetate. A fost inchisa intr-un sarcofag din piatra pentru a reflecta la crima comisa. Putea fi eliberata cu o singura conditie: ca cele cinci puteri sa se reuneasca. Nerissa a vrut sa se razbune pe Congregatia din Kandrakar, dar nu a avut succes, fiind oprita de fetele W.I.T.C.H.
Yan Lin a fost gardiana care le-a povestit fetelor despre Kandrakar si secretul puterilor lor de Vrajitoare, incredintand inima Kandrakarului lui Will. In tinerete si ea a fost Gardiana. Dupa ce si-a terminat treaba pe pamant, Oracolul a chemat-o in Kandrakar pentru a ocupa un loc in Congreatie. Bunica lui Hay Lin, o prietena fidela si ghid, i-a fost alaturi in amandoua dimensiunile. De fiecare data cand fetelor li se contesta puterea de a fi Gardiene, ea a demonstrat ca are in totalitate incredere in ele. Yan Lin a putut sa ajunga in Kandrakar deoarece nu a judecat decizia Oracolului de a-i da lui Cassidy Inima Kandrakarului, desi stia ce se va intampla.
Kadma a fost gardiana pamantului. Locuieste in Fadden Hills, orasul natal a lui Will, intr-o zona rezidentiala. Pe post de majordomn are o mierla indiana iar salonul de primire a oastetilor e practic o sera. De ani de zile se ocupa de fundatia "Nascuti din Stele" prin care ajuta copii orfani si fara casa. Profesorii lui Will si alte persoane cunoscute ei au fost ajutate de fundatia Kadmei. Ei au tinut-o sub observatie pe Will si au ajutat-o la nevoie. Deoarece Kadma si Halinor l-au acuzat pe Oracol de moartea lui Cassidy, punandu-i autoritatea sub semnul intrebarii, nici una nu va avea loc in Kandrakar, alaturi de Yan Lin.
Despre Halinor stim si ca era protectoarea lui Will .Cand a sosit momentul ca fata sa afle mai multe lucruri, Kadma i-a dat jurnalul pe care Halinor i l-a lasat mostenire.

Cassidy era cea mai tanara din acest grup. Dupa moartea ei, sufletul i s-a transformat intr-o stea, Steaua lui Cassidy. Acest lucru s-a intamplat aproximativ in acceasi perioada in care s-a nascut Will. Atunci cand fata a ramas fara Inima Kandrakarului cedand-o Nerissei, Cassidy i-a dat sclipirea si inima ei cu promisiunea ca se vor revedea. Vechea gardiana a plecat iar acum lumina ei straluceste in alta parte...